ISTEN MEGVÁLTÓ SZERETETÉNEK JELE.

– 1. Áház király azonban az Úrhoz fordult. Ez mindig áldott lehetőség (3). Az Úr pedig hatalommal szól és cselekszik azok életében, akik Őhozzá fordulnak.

– 2. Az Úr válaszolt Áház királynak, Ézsaiás prófétán keresztül: – Légy óvatos, maradj nyugton! Ne félj, és ne is lágyuljon meg a szíved félelmedben, azaz maradj erős! (4) – Itt a gonosz munkál (5–6), de tervük nem fog sikerülni, mert végérvényesen nem győzhet a gonosz. Nem úgy lesz, ahogy ezek a jelenlegi szövetségesek elképzelték, hanem úgy lesz, ahogy az Úr akarja! (7–9) – Ne szövetkezz senkivel, csakis az Úrban bízz, aki mindennél ragyogóbb jelet küld számodra! (11) – Higgy az Úrban, csakis a hitben van megmaradás. Ha nem hisztek, nem maradtok meg! (9)

– 3. Jézus Krisztus a jel! Bízhatunk az Istenben, aki megváltó szeretettel hordozza népét. Jézus Krisztus a hitünk méltó tárgya. Ne féljünk! Megváltott emberek vagyunk! Örülhetünk! Minden nép számára ez az egyetlen jel, amire érdemes figyelni, amit követni kell, az egyetlen megoldás, egyetemes evangélium. A gonosz még tombol ugyan, de már nincs hatalma. Mindig jeleket várunk. Pedig van jel, örök jel: Isten megváltó szeretetének jele; fény, irány, megoldás (Lukács 2,10-11).

Jelenések 2,12–17

327. dicséret

Szerző: refdunantul  2019.12.21. 04:00 komment

süti beállítások módosítása