ISTEN VÉGSŐ SZAVA a megoldás, a megváltás, az üdvösség ígérete, az Ő dicsőségében.

– 1. A próféta is csak ennek a világnak a keretei között, itteni képekkel tudja kifejezni a kifejezhetetlent, noha amit szem nem látott, fül nem hallott, emberi értelem el sem gondolt, azt készítette el az Isten (1Korinthus 2,9). Ezért szerepel a látomásban Isten városának dicsősége, az itt lakók tisztasága, nappal és éjjel az Úr védelmében élve, pazar földi gyümölcsökkel táplálva (2–6). Isten országának kiteljesedése valóban Isten dicsőséges színe előtt megélt örök tisztaság, megelégíttetés, bőség és védelem lesz…

– 2. Mikor lesz mindez? Már van; Krisztusban már a miénk mindez, és egyre inkább a miénk lesz, maradéktalanul kiteljesedik mindez rajtunk (2). De jó lesz ez! (Filippi 1,23) Ahol az Úr dicsősége ragyog mindenek fölött, ott bizonyosan jó lesz minden! (5)

– 3. Kik részesülnek ebben? Ne megérteni akard… Azok részesülnek az üdvösségben, akiket az Isten „felírt” (3), akik Isten népéből megmaradtak (2–3), akiket az Úr megtartott, megváltott. Akinek megdobban a szíve a fenti igeverseket olvasva, és akinek fáj, hogy még mennyire messze vagyunk ettől, de aki mégis bizonyossággal reméli és részben már megélheti ezeket az ígéreteket, az megmarad… Istentől függünk, az Ő döntésétől, és Ő mindig jól dönt. Nincs ennél megnyugtatóbb tény. Nem embereknek, körülményeknek, helyzeteknek vagyunk kiszolgáltatva. Isten új sarjat támaszt, Őbenne új életet: menedéket, rejteket itt; teljes kibontakozást, az élet teljességét „ott” (János 10,10). Ahol az Úr dicsősége ragyog mindenek fölött, ott bizonyosan jó lesz minden!

2Timóteus 4,9–22

318. dicséret

Szerző: refdunantul  2019.12.16. 04:00 komment

süti beállítások módosítása