EZ A HITVALLÁS BÁTOR ÉS EGYÉRTELMŰ.

– 1. Bátor ez a hitvallás, mert Pétert és Jánost börtönbe vetették Jézus Krisztusért (1–4). A Nagytanács előtt középre állították és vallatták őket, a feltámadott Úrért (5–7). Ekkor Péter és János rámutatott a helyzet abszurditására: egy ember meggyógyult, valami jó történt, és ezért vallatnak valakiket? (9) Micsoda vita támadhat a legkisebb jóindulatból is? Soha nem az érdekli az embert, ha történik a jó; hanem az az érdekes, hogy kinek a nevében, milyen „színekben” tesszük a jót… Persze a „jó” e-világban viszonylagos. Jézus Krisztus nevében cselekedve garantált a jó.

– 2. Bátor ez a hitvallás, mert a szorongatott, félelmetes helyzet nem bénítja le a tanítványokat, hanem csak megerősíti őket: – Vegyétek tudomásul valamennyien, hogy a feltámadott Jézus Krisztus hatalma cselekedte azt, hogy a sánta meggyógyult (9–10). – Itt nem félnek, hanem bizonyságot tesznek hitükről. A bátor hitvallás soha nem durva és agresszív, hanem szelíd, de szilárd.

– 3. Egyértelmű ez a hitvallás, hiszen a tanítványok megvallják, hogy nincsen sehol, senki másban üdvösség, megoldás, megváltás, csak Jézus Krisztusban (12). Teljes a lehatárolás. Nincs mellébeszélés. Egy út van, egy igazság és egy örök élet. Jézus Krisztus az üdvösség. Őbenne van üdvösség, teljes, maradandó, maradéktalan, örök megoldás az ember számára.

– Ma is ilyen bátor és egyértelmű hitvallásra erősítsen meg minket a mi Urunk!

1Krónikák 3

450. dicséret

 

Szerző: refdunantul  2019.07.25. 04:00 komment

süti beállítások módosítása