JÉZUS SZAVÁNAK, IGÉJÉNEK HATALMA.

– 1. Jézus szava hatalommal szól. Jézus nem úgy szólt, mint az írástudók, hanem mint akinek mennyei hatalma van. Ha Ő szól, ha Ő tanít, akkor szava ma is megszólít, megtérít, újjászül és elhív. Viszont hiába magyarázzuk ezt a csodát azoknak, akik az Úr hatalmát soha nem tapasztalták még meg, és igazából csak magukban, értelmükben és „technikáikban” bíznak. Súlyosabb ránk nézve az üzenet, mert sokan vannak hivatalosan az Úr körül, akiket nem biztos, hogy Ő hívott el. Őnélküle „tökéletesen” ugyan tudunk szólni, de mégis krisztusi hatalom nélkül, akárcsak az írástudók.

– 2. Jézus szava hatalommal cselekszik, hiszen szombaton, a nyugalom napján gyógyít. Jézus hatalmára utal, hogy a törvény előírását megszegve könyörül a beteg emberen, így konkrétan cselekvő hatalma hitelesíti szavát, igazolja istenfiúságát. Mennyi testi és lelki betegség gyötör bennünket, sokféle tisztátalanság alatt nyögünk. Ne nézzük le a korabeli betegségértelmezést, mert bizony a betegség eredete ma is titok. A tudomány, minden tiszteletünk ellenére, csak a felszínen kaparász. Megkötözöttek vagyunk, és szabadulás kell.

– 3. Jézus hatalommal szól, és szava hatalmasan cselekszik is. Ezek a „bizonyítékok itt még” kellenek. De az élő hit akkor is tudja, hogy üdvössége van a feltámadott Úrban, ha Igéjének hatalma nem ad konkrét megoldást, hiszen az már a miénk.

5Mózes 3

54. zsoltár

Szerző: refdunantul  2019.05.16. 04:00 komment

süti beállítások módosítása