MUNDRUCZÓ KORNÉL „A JUPITER HOLDJA” CÍMŰ FILMJE igen nagy vitát váltott ki gyülekezeti filmklubunk alkalmán.

– 1. A film elnagyoltan kifejezve egy „migránsfilm”, és ez a téma már eleve meghatározta a beszélgetést. Noha a film ennél sokkal többről szól. A főszereplő a szorult, életveszélyes helyzetekben egyszerűen felemelkedik a város fölé, kiemelkedik a bajból. Mi ez: fizikailag megmagyarázható levitálás, vagy csoda, esetleg a keleti kultúrák „szellemi-lelki fölényének” lehetősége, inkább valami okkult praktika? Netán az üzenet szimbolikus: De jó lenne kiemelkedni a halálból!

– 2. A mai Ige, és Isten kijelentése világos ebben a kérdésben, ehhez ragaszkodjunk. Isten megcselekedte a legnagyobb csodát, a feltámadott Jézus Krisztusban. Ő ma is tehet csodát! De vegyük tudomásul, hogy a csodás kijelentések kora Jézus Krisztussal lezárult (8).

– 3. Őbenne élő reménységünk, üdvösségünk, örömünk van, noha most nincsenek látványos csodák (7–9). Az Úrban hiszünk, noha most nem látjuk Őt látványosan. Sőt, sok a harc, a kudarc, belehalhatunk helyzetekbe. De a bizonyossággal élünk, csodák nélkül, mert a halál már nem előttünk, hanem mögöttünk van (János 5,24).

4Mózes 28,1–15

369. dicséret

Hozzáfűzés az igemagyarázathoz:

– 4. Az apostol az első keresztyén nemezedéket bíztatta, üldözéseik során, tartsanak ki! A kimenekedés helyett a megmenekedés eleve az övék. Mi pedig, jóléti keresztyének mindennél látványosabb csodákat élünk át naponta, mert eddig minden konkrét szenvedés és borzalom megkímélt bennünket. El ne zsírosodjon a szívünk, a hitünk!

Szerző: refdunantul  2018.11.08. 04:00 komment

süti beállítások módosítása