Őszinte leszek: MEGDÖBBENT AZ A SOK ELKÉNYEZTETETT, JÓLÉTI, SZEMTELEN GYEREK, akikkel körül vagyunk véve. Olyan magatartást engednek meg maguknak, egészen kis kortól kezdve, amelyek a káosz felé visznek bennünket, lehetetlenné tesznek bármiféle nevelést, és könyörtelen, gátlástalan felnőttek cseperednek belőlük. Én a szeretettel teli szigorban hiszek, és megvetem a mai módszereket, amelyben a gyerek veri a pedagógust, utána pedig ráadásként a pedagógust még feljelenti a szülő.

– 1. Isten Igéje itt is egyértelmű. A gyerek feladata az engedelmesség a szüleinek, és mindazoknak, akik a szüleit képviselik. Itt nincs vita, ez így helyes; – az „Úrban”; hitben! Ez a rend, és pont (1).

– 2. Az első parancsolat ehhez az engedelmességhez fűz áldást, ígéretet (2): „jó és hosszú életet” (2Mózes 20,12).

– 3. Persze: a rend, a szigor soha nem tettleges, soha nem irgalmatlan, soha nem a másikat „ingerlő”, kihasználó és megalázó szigor, hanem a fegyelem, mindig krisztusi szeretettel épít, vezet, majd kellő ponton szabadjára enged…

– 4. Erre a fegyelemre épülhet aztán az Úr tanításának továbbadása, minden nemzedéknek, amely nélkül szintén elveszünk.

4Mózes 26

105. zsoltár

Hozzáfűzés az igemagyarázathoz

– 4. Erre a fegyelemre épülhet aztán az Úr tanításának továbbadása, minden nemzedéknek, amely nélkül szintén elveszünk. Hiszel? Tudod, kiben hiszel? Ismered és szereted hitedet és kultúrádat? Felelősen továbbadod hitedet és annak kincseit a gyermekeidnek? Számon fog kérni erről az Úr! (4)

Szerző: refdunantul  2018.11.05. 04:00 komment

süti beállítások módosítása