Megváltás kell! – 1. Vannak olyan problémák, amelyek itt, ebben a világban soha nem oldódnak meg. Isten népe és az ott lakó más népek, ez esetben a filiszteusok harca mai napig nem megoldott kérdés. Két vallás, két kultúra, két világ találkozása ez. Mi a megoldás? Megváltás kell! (1-2) – 2. Vannak olyan Istennel kapcsolatos gondolatok, amelyek minden nemzedéket kísértenek, miszerint valahogy befolyásoljuk és a saját rendelkezésünkre állítsuk az Istent. Isten népe a szövetség ládájának jelenlétével akarta biztosítani a filiszteusok elleni ütközet győzelmét. Az Urat azonban soha nem lehet saját igazságunk, akaratunk, hatalmunk eszközeként felhasználni. A tiszta, élő hithez is megváltás kell. (3-10) – 3. Van a tengelyéből kimozdult világnak egy olyan keserű íze, amin csak sírni és megszomorodni lehet (Máté 5,4) az Isten gyermekeinek, akik jogosnak tartják Isten büntetését, a verséget, az engedetlen Éli-fiak halálát; - de soha nem tudják mások ítéletét kielégült megelégedéssel fogadni. Megváltás kell. (11)

Márk 3,13-21

445. dicséret

* A teljes magyarázat:

Megváltás kell! Az élő Isten irgalmas, valóságos megoldást ajándékozó cselekvése a megváltás, ott, ahol az emberi lehetőségek végképp véget érnek.

– 1. Vannak olyan problémák, amelyek itt, ebben a világban soha nem oldódnak meg. Isten népe és az ott lakó más népek, ez esetben a filiszteusok harca mai napig nem megoldott kérdés. Két vallás, két kultúra, két világ találkozása ez. Mi a megoldás? Megváltás kell! (1-2)

– 2. Vannak olyan Istennel kapcsolatos gondolatok, amelyek minden nemzedéket kísértenek, miszerint valahogy befolyásoljuk és a saját rendelkezésünkre állítsuk az Istent. Isten népe a szövetség ládájának jelenlétével akarta biztosítani a filiszteusok elleni ütközet győzelmét. Az Urat azonban soha nem lehet saját igazságunk, akaratunk, hatalmunk eszközeként felhasználni, bár folyamatosan ez a veszély fenyeget bennünket. Isten vereséget mér ránk, mégpedig csúfosat, ha Őt ekként gyalázzuk, és szent nevével másokat riogatunk a magunk érdekében. A tiszta, élő hithez is megváltás kell. (3-10)

– 3. Van a tengelyéből kimozdult világnak egy olyan keserű íze, amin csak sírni és megszomorodni lehet (Máté 5,4) az Isten gyermekeinek, akik jogosnak tartják Isten büntetését, a verséget, az engedetlen Éli-fiak halálát; - de soha nem tudják mások ítéletét kielégült megelégedéssel fogadni. Szeretünk itt élni, hirdetjük Krisztust, de naponta elimádkozzuk, hogy „Jöjj, Uram Jézus!” (Jelenések 22,20), mert teljes megváltás kell. (11)

Szerző: refdunantul  2017.02.25. 04:00 komment

süti beállítások módosítása