AZ EGÉSZSÉGES TANÍTÁS, MINT MEGÚJULÁS.* Amikor valaki a megújulás szándékával elkezd serénykedni, az először emlékezzen (1), például a mai Igére. Az Isten tiszteletéből következik a másik ember tisztelete: Isten félelme és a másik ember szeretete összefügg (Máté 22,37-40, Lukács 18,4). Valóban, egymás tisztelete minden megújulás alapja, és ebbe még a felsőbbség, egyházi és világi felsőbbség tisztelete is beletartozik, hiszen ez a lelkület annak az ékes és szép rendnek a biztosítéka (1Korinthus 14,40), amely nélkül nem létezhet áldott szolgálat.** Az egymás iránti tisztelet, engedelmesség, az Istentől kijelölt helyünkre való beállás minden megújulás forrása. Engedelmeskedni azt jelenti, engedni egymásnak az Isten félelmében (2Korinthus 7,1). Ennek a tiszteletnek része, hogy készek vagyunk minden jó cselekedetre, miközben senkit nem szólunk le, kerüljük a viszálykodást, és minden helyzetben megértőek és szelídek vagyunk (2). Ehelyett ma az ellenkezője történik: tiszteletlenség, engedetlenség, viszálykodás, mérhetetlen önzéssel és agresszivitással teli zavar mindenütt; az egyházban is. Amíg ez a helyzet, addig gyárthatunk missziói stratégiákat, ezek hiábavalók és hiteltelenek! Emlékeztessük egymást a mai Ige üzenetére, kezdjük ezzel a megújulást!

Jób 40,6-32

242. dicséret

* A megújulás egyetlen titka, minden eredetieskedés helyett az, hogy az Ige üzenetének igazságát újra és újra felfedezzük, azt tovább mondjuk másoknak, és azok szerint éljünk. Ennyi, nem több!

 ** Amit egyházon belül meg lehet tenni, az világi munkahelyen minden lelkigondozás és magyarázat nélkül, törvényesen, azonnali elbocsátáshoz vezetne (1).

Szerző: refdunantul  2014.05.22. 04:00 komment

süti beállítások módosítása