Hatalmas evangéliumot olvasunk ebben az Igében, miszerint a gonosz elleni harc már eldőlt a láthatatlan világban.* A gonosz bukása előre elrendelt tény. Ezért a mennyei világ ellenségeit levetették onnan (8).** De a földön is legyőzte a gonoszt az Úr: tekintsünk Jézus keresztjére és üres sírjára. A gonosz elleni harcot azonban ebben a világban komolyan kell venni, egészen Jézus Krisztus visszajöveteléig. A sátán levettetett a földre, seregével együtt, hogy megtévessze az egész földkerekséget (9), ahol még tombol egy utolsót az ördög, mert tudja, hogy kevés ideje van (12). Ennek a tobzódásnak részesei vagyunk nap, mint nap, minden konfliktusban és hazugságban, minden vádaskodásban, megtévesztésben, vérontásban. A mennyben azonban teljes lett az üdvösség, ott megszűnt minden vád, harc, megtévesztés (10). Ezért a menny a vigalom helye (12). A győztes Krisztus ide vezet, itt nyit ajtót, ide irányítja tekintetünket, hogy ne csüggedjünk a földi harcban, és ne rettenjünk meg a gonosztól, mert Ő velünk van.

Jób 25

207. dicséret

* Ezt a Jelenések könyve látomása jegyzi, miszerint háború támadt a mennyben. A mennyei angyalok, Mihály arkangyal vezetésével és a bukott angyalok, a „sárkány” vezetésével harcoltak egymás ellen (7).

** Itt az Ige egyértelműsíti a látomást, mert kimondja, hogy a hatalmas sárkány, a sátán, akit ördögnek, ősi kígyónak is hívnak (9).

Szerző: refdunantul  2014.04.28. 04:00 komment

süti beállítások módosítása