– 1. Isten Igéje nem terhel, hanem hordoz, ezért Isten Igéje soha nem aggathat súlyos terheket az emberekre, hanem éppen ellenkezőleg, súlyos terhektől szabadít meg; ha terhel, amit hirdetünk, és nem hordoz, akkor ott nem Isten Igéje szól (4 és 15). – 2. Isten Igéje soha nem másoknak, hanem először mindig nekünk szól (4). – 3. Isten Igéje soha nem látványos, soha nem feltűnő (6-7), de letagadhatatlan, és semmihez sem hasonlítható hatalommal munkál. – 4. Isten Igéje soha nem gőgre és „észosztásra” hív, hanem alázatra, szolgálatra (8-12). – 5. Isten Igéje soha nem bezárja, hanem mindig megnyitja az Isten országának kapuját (13). – 6. Isten Igéje soha nem az „aranyat” tartja nagyra, hanem mindig a templomot; soha nem az ajándékot, hanem mindig az oltárt; sőt az aranynak és bármiféle evilági ajándéknak csak a templom, az oltár, az Isten színe előtt lehet értelme és áldott haszna (16-22).**

Jóel 2,1-11

50. zsoltár

* Isten akaratának cselekvése közben vigyázzunk alapvető hibákra! Jézus Krisztus veszélyes tévedésekre hívja fel a figyelmet Isten akaratának cselekvésével kapcsolatban. „Jaj” nekünk, ha ezeket az óvásokat nem vesszük komolyan (13-22).

 ** Isten Igéjét soha nem lehet felhasználni arra, hogy az „aranyat”, „templomi keretben” igazoljuk „hívő”, önző, csak erre a világra tekintő önmagunk számára (16-22).

Szerző: refdunantul  2014.03.11. 04:00 komment

süti beállítások módosítása