– 1. Jézus tanított és gyógyított Galileában. Az Ő jelenléte felemeli az erőtlent. Minden hitetlenségből fakadó tudatlanság, testi és lelki betegség valójában erőtlenség. Kegyelmi állapot, ha belátod erőtlenségedet, és az Úrhoz menekülsz. – 2. Mennyi a beteg, a megszállott; - a testi, lelki, idegi sérült, zsidók és nem zsidók között egyaránt. Beteg ez a világ. Jézus Krisztus nem tesz különbséget, mindenkin könyörül, mindenkiért jött (24-25) – 3. Elevenünkbe vág, hogy Jézus híre elterjedt Szíriában is, és hozzá vittek minden szenvedőt! Most már értem ezt a sort. Mennyi szenvedés, emberi érdek, indulat, gonoszság, barbárság okoz szenvedést manapság Szíriában; mégpedig az Isten nevét emlegetve. Jézus Krisztushoz kell vinni minden szenvedőt. Ő ad megoldást ott is. Imádkozzunk értük, és a nagyhatalmak vezetőiért, hogy ebben a nagy nyomorúságban, ne önző, mulandó érdekek eszközei legyenek a vezetőink, hanem az Úr Jézus Krisztus követei. Ez a „követség” nem misszió, Jézus Krisztus nem egy vallásalapító: Ő a megváltó, maga az Isten, aki irgalmas szeretetével és mennyei hatalmával „rendbe szed” bennünket.

Ézsaiás 32

21. zsoltár

* A teljes magyarázat:

Csoda, amikor megelevenedik egy Ige. Hányszor olvastam már ezt a sort, és még soha nem szólított meg így. Isten Igéje ugyanis mindig a jelen történései között talál el. 

– 1. Jézus tanított és gyógyított Galileában, így hirdette az Isten országát, az Isten megváltó jelenlétét. Az Ő jelenléte felemeli az erőtlent. Minden hitetlenségből fakadó tudatlanság, testi és lelki betegség valójában erőtlenség. Kegyelmi állapot, ha belátod erőtlenségedet, és az Úrhoz menekülsz. Hány erős, hatalmas, szép és okos ember omlott már össze, mert magában bízott, csak magában.

– 2. Mennyi a beteg, a megszállott; - a testi, lelki, idegi sérült, zsidók és nem zsidók között egyaránt. Beteg ez a világ. Jézus Krisztus nem tesz különbséget, mindenkin könyörül, mindenkiért jött (24-25)

– 3. Elevenünkbe vág, hogy Jézus híre elterjedt Szíriában is, és hozzá vittek minden szenvedőt! Most már értem ezt a sort. Mennyi szenvedés, emberi érdek, indulat, gonoszság, barbárság okoz szenvedést manapság Szíriában; mégpedig az Isten nevét emlegetve. Jézus Krisztushoz kell vinni minden szenvedőt. Ő ad megoldást ott is. Imádkozzunk értük, és az evilági nagyhatalmak vezetőiért, hogy ebben a nagy nyomorúságban, ne önző, mulandó érdekek eszközei legyenek a vezetőink, hanem az Úr Jézus Krisztus követei. Ez a „követség” nem misszió, Jézus Krisztus nem egy vallásalapító: Ő a megváltó, maga az Isten, aki irgalmas szeretetével és mennyei hatalmával „rendbe szed” bennünket.

Szerző: refdunantul  2016.01.20. 04:00 komment

süti beállítások módosítása