Isten Igéje és Lelke naponta eszünkbe juttatja azt az evangéliumot, amelyet az előttünk járt testvérektől átvettünk, és amelyben mi magunk is megmaradhattunk (1). Urunk, juttasd eszünkbe naponta a Jézus Krisztus feltámadásáról szóló örömhírt (2Timóteus 2,8), és adj erőt, hogy abban mindvégig megmaradjunk (Márk 13,13). Az üdvösség bizonyossága erőt ad mindenhez (Filippi 4,13), hogy kitartsunk, szívünk utolsó dobbanásáig, bizonyságul arra nézve, hogy nem elhamarkodottan lettünk „hívőkké” (2).*

2Királyok 22

204. dicséret

* - Az evangélium üzenetének lényege: Krisztus meghalt a mi bűneinkért, eltemették, feltámadt a harmadik napon, és megjelent. Mindezekben az Írások ígérete teljesedett be (3-5).

- Itt egy újabb feljegyzést olvashatunk arról, hogy a feltámadott Jézus Krisztus még kiknek jelent meg, mennybemenetele előtt: Péternek, a tizenkettőnek, ötszáz testvérnek, Jakabnak, legutoljára pedig az apostolnak (5-8).

- Az apostol a legkisebbnek nevezi magát ebben a sorban, hiszen üldözte az Isten egyházát. De éppen az ő megtérése a bizonyság arra, hogy Isten kegyelmének ereje bárkit újjászülhet (9-10).

- A feltámadott Jézus Krisztus ma is megjelenik Igéje és Lelke által, itt van közöttünk, eszünkbe juttatja az üdvösséges evangéliumot, hogy bármi történik, megmaradhassunk hűséggel az Ő követésében. Mi is az Ő megjelenése által lettünk hívőkké, az Ő kegyelme által vagyunk azok, akik vagyunk (11), és Ő, aki elkezdte bennünk a jó munkát, el is végzi azt (Filippi 1,6).

Szerző: refdunantul  2015.10.28. 04:00 komment

süti beállítások módosítása