KICSODA SZÁMODRA JÉZUS KRISZTUS? Hogyan segíthetjük válaszadásra „az új generációt”?

– 1. Felnövekedett egy olyan generáció, akinek ez a kérdés már nem is kérdés. Ha pedig mégis kérdés, akkor a válasz többnyire igen kétkedő, cinikus, elutasító; esetleg okoskodó, filozofálgató, amelyben Jézus Krisztus neve, ügye csak egy téma a bölcselkedésre. Az Urat ugyanúgy, mint a keresztyén üzenetet és kultúrát egyként sutba vágják ezek a viszonyulások. Nagy baj lehet még ebből! Nyilván, az „új nemzedék” mindig keresi életének tartalmát, az örökkévaló összefüggéseket, és sokféle módon, nyitottan teszi ezt, jó is, hogy teheti; – egy határig ez nem is lenne baj.

– 2. Nyilván, mindent Isten cselekszik, a hitet Ő adja; – azt az élő hitet csakis az Úr ajándékozhatja, amely személyes hit, és Jézus Krisztus ügyének érdekében mégis engedelmesen betagozódik a „nem tökéletes”, látható egyház rendjébe.

– 3. Az isteni cselekvés kegyelmi keretében mégis mit tehetünk mi? Nyilván mi magunk, Isten népe, legyünk hűséges bizonyságtevők, hiteles életünkkel együtt, akkor majd az új generáció is eséllyel és hittel fedezi fel újra ezt a kérdést: Kicsoda Jézus Krisztus? Először tehát nekünk kell erre a kérdésre a teljes feleletet megadni: – Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy az Isten Fia, a Megváltó, a mi életünk Megváltója. Te vagy az, aki a mi életünkben hatalmasan szóltál, „hatalmasat” szóltál és hatalmasan cselekedtél. Ugyanakkor ma már a hűséges bizonyságtétel, a hiteles élet is kevés. Határozott irány kell: szent, mentő diktátum! Isten cselekszik, de valamikor ilyen hitvalló, életmentő parancsokon keresztül; – ahogy a tenger is isteni parancs által csendesedett le!

5Mózes 17

96. zsoltár

Szerző: refdunantul  2019.06.02. 04:00 komment

süti beállítások módosítása