Jeruzsálemet hegyek veszik körül, népét pedig az Úr karolja át (2) – hallhattuk a Zsoltárból. Aki az Úrban bízik, az bizonyosságban él. MIT JELENT BIZONYOSSÁGBAN ÉLNI?

– 1. Megtapasztalod, hogy átölel az Isten. Mint ahogy a Kárpát-medencét is hegyek veszik körül, ami egy védelmet, egy óvó biztonságot jelent. Mit jelent az, ha valakit átölelek? Odalépek a szeretteimhez, a „enyémekhez”, túl a társadalmi szerepeken, átlépve az illendő kommunikációs teret, és megölelem őket. Így ölel át bennünket az Úr. Úr népét átölelő mozdulata, a megváltó, gyöngéd, óvó, örök biztonságot adó szeretet evangéliumát hirdeti meg. Átölel, lehatárol bennünket a maga számára, elkülönít, tulajdonaivá tesz bennünket az Úr (2).

– 2. Ez a bizonyosság megszilárdít. Akik az Úrban bíznak, nem ingadoznak. Aki szilárd, akit az Isten szilárdított meg, az mindig szelíd. Aki nem szelíd, az valószínűleg nem szilárd, hanem nagyon is ingatag, emiatt agresszív (1).

– 3. Ez a bizonyosság megtart. Az Úr átölel, megszilárdít, hogy az igazak nehogy a bűnösök útjára vetemedjenek! Az Úr nem engedi, hogy az Ő rendjének „határát” túllépjük; – nem engedi, hogy bedaráljon bennünket az élet (3–5).

János 16,29–33

204. dicséret

Szerző: refdunantul  2019.04.08. 04:00 komment

süti beállítások módosítása