„…a valóság felkavar? VAN MIT BENNED FELKAVARNI! Na, ez a baj!” (Kowalsky meg a Vega) – 1. Az üdvözítő Jézus Krisztus jól látható jel mindenki számára, Isten megváltó szeretetéről. Ő nem elrejtett lámpás (33). – 2. De hiába világít a lámpás, ha nem működik jól a test lámpása, a szem, és nem látja a világosságot. De ha az ember nem lát jól kifelé, nem lát jól befelé sem. Sötétségét kifelé és befelé is „kivetíti”: rossz gondolatok támadnak benne, ezeket cselekszi, és ezek a pillantásában is rögzülnek. Hány ilyen „szúrós” tekintetet láttam már. Az illető nem látta meg a lámpást, nem látta meg a napot, nem látta meg a Világ Világosságát (János 8,12). Na, ez a baj! És minden más baj ebből fakad. Felkavar valami? Mert benned van „kavar”, sötétség; – mert nem ismered a Világ Világosságát, a feltámadott, mindent rendező Urat! (34–35) – 3. Áldott legyen az Isten, hogy megnyitotta szemünket! Áldott legyen, hogy a szemünkkel látunk, Őt látjuk, Ő ragyog ránk, és mi Őt ragyogjuk befelé, és így kifelé is (36).

Józsué 22,9–34

121. zsoltár

Augusztus 9. csütörtök – A teljes igemagyarázat

(33) „Tested lámpása a szemed…” (Lukács 11,33–36)

 

– 1. Szóltak, hallgassam meg a Kowalsky meg a Vega zenekar legújabb albumát.

Kiváló zene ebben a műfajban, és szövegeiben hitvalló; – nem direkten, hanem tapintatosan, a műfaj keretei között, de nyíltan.

Összeszámoltam, hány neves művészt, neves embert ismerek csak én, akik a keresztyénségüket, hitüket nyíltan felvállalják.

Miért nem fogjuk össze őket?

Szóval a Kowalsky meg a Vega énekli: „…a valóság felkavar? Van mit benned felkavarni! Na, ez a baj!”

 

– 2. Az üdvözítő Jézus Krisztus jól látható jel mindenki számára, Isten megváltó szeretetéről.

Ő nem elrejtett lámpás (33).

 

– 3. De hiába világít a lámpás, ha nem működik jól a test lámpása, a szem, és nem látja a világosságot.

Ha pedig az ember nem lát jól kifelé, nem lát jól befelé sem.

Sötétségét kifelé és befelé is „kivetíti”: – rossz gondolatok támadnak benne; – ezeket cselekszi; – és ezek a pillantásában is rögzülnek.

Hány ilyen „szúrós” tekintetet láttam már.

Vagyis az illető sötétségben van „belül”: – nagy a káosz saját magában; – ezt tükrözi és cselekszi kifelé is.

Hiszen mit tehetne: az illető nem látta meg a lámpást, nem látta meg a napot, nem látta meg a Világ Világosságát (János 8,12).

Na, ez a baj!

És minden más baj ebből fakad.

Felkavar valami?

Mert benned van „kavar”, sötétség; – mert nem ismered a Világ Világosságát, a feltámadott, mindent rendező Urat! (34–35)

 

– 4. Áldott legyen az Isten, hogy megnyitotta szemünket!

Áldott legyen, hogy a szemünkkel látunk; – Őt látjuk.

Ő ragyog ránk.

Mi Őt ragyogjuk befelé, és így kifelé is (36).

Szerző: refdunantul  2018.08.09. 04:00