A Biblia lényegi üzenete így hangzik: örök életet adott nekünk az Isten, megváltást, tényleges megoldást, üdvösséget (11). Ez az örök élet Jézus Krisztusban, Isten Fiában van. Aki a Fiúban van, az örök életben van, történjék vele bármi is itt (11-12).** Isten bizonyságát (bizonyítékát) adta ennek a legfontosabb ajándéknak. Három ilyen bizonyíték: a Lélek, a víz, a vér; vagyis Isten Szentlelke, amely hitet támaszt; a keresztség és az úrvacsora sákramentuma, amelyek Jézus Krisztus halálára és feltámadására mutatnak, a megváltás valóságára (6-9). Ez a három valójában egy, Isten megváltó szeretetének bizonyságai. Ahogy víz, vér, lélegzet nélkül nincs élet, ugyanúgy nincs megoldás Jézus Krisztus nélkül sem. Őnélküle, Isten Fia, Megváltó nélkül valójában halálban, hazugságban, a kárhozat állapotában vagyunk (10). Nézz a világra, önmagadra; - azokra, amik történnek ezen a földtekén, és nem kell több igazolás erre az állításra. Jöjj, Urunk!

Zsoltárok 20

20. zsoltár

* Kiegészítések az igeszakasz üzenetéhez:

- Ha valaki elkezd beszélni, vagy valamit tenni, mindig felmerül a kérdés: vajon, mi a lényeg, amiért ez az egész történik?

- Ennek során vagy kikapcsolunk, mert üres beszéd, vagy lényegtelen semmittevés tanúi vagyunk; - vagy kiderülnek a valóságos indítékok, a nemes szavak és tettek mögött bűzlő emberi önzés; - vagy tényleg megtörténik a csoda, és meghalljuk, meglátjuk az események mögött egyetlen szükséges dolgot (Lukács 10,42).

- A Biblia üzenete ilyen csoda, mert minden sora valójában egyetlen üzenetet hirdet; - történetekben, versekben, levelekben, különböző műfajokban is valójában ugyanazt, amire sokféle aggódásunk és törekvésünk között igazán szükségünk van!

** Olyan ez az állítás, mintha azt mondanánk, hogy élet csak levegőben van! Örök élet csak Jézus Krisztusban van, de Őbenne bizonyosan és maradéktalanul; - aki azonban lélegzik, az van, de nem biztos, hogy él is.

Szerző: refdunantul  2016.12.18. 04:00 komment

süti beállítások módosítása