- 1. Ha Isten az élők Istene, ez azt jelenti, hogy Isten előtt mindenkor élünk, ezért a halálban sem lehet kikerülni az Istent. Sem életünkben, sem halálunkban nem tudunk elrejtőzni az Isten elől. Ez figyelmeztetés. - 2. Ugyanakkor számunkra ez örömhír, hiszen még a halál sem választhat el bennünket az Isten szeretetétől (Róma 8,31-32). - 3. Kicsit félelmetes ez az üzenet, hiszen egy kínzó nap után az emberben ott a kísértés, hogy jobb lenne „nem lenni”. Higgyük, hogy az élet Istene, csak jót készített övéinek, a halál pedig nem a lét, hanem az élet ellentéte. Köszönjük Urunk az életet.

Jeremiás 45

303. dicséret

* A szadduceusok, koruk liberális tudósai voltak, akik tagadták a halál utáni életet és a feltámadást (27). 

Kérdésük egy képtelen, primitív történettel gúnyolja ki a feltámadás hitét. Néha megdöbbentő, milyen felszínes, szimpla és faragatlan tud lenni, egy okos, tanult, iskolázott ember. Esze van, de semmi több. (28-33). 

- 1. Az örök élet nem érthető meg „innen”, mert „egészen más”, erre utal Jézus válasza, amikor arról szól, hogy ott nem lesz házasság, halál, és az angyalokhoz lesznek ott hasonlóak az Isten fiai. (34-36). Ez nem azt jelenti, hogy az itt örök hűséggel szeretett házastársunk ott nem lesz fontos, nem is azt jelenti, hogy angyalokká leszünk; hanem azt, hogy az örök élet valami „egészen más”, mint az itteni. 

- 2. Az örök élet ígérete már az Ószövetség kezdeti lapjain olvasható, említi is Jézus: ezért nevezte Mózes az Urat, a földi világból már régen eltávozott Ábrahám, Izsák és Jákób Istenének (37). 

- 3. Ha Isten az élők Istene, ez azt jelenti, hogy Isten előtt mindenkor élünk, ezért a halálban sem lehet kikerülni az Istent. Sem életünkben, sem halálunkban nem tudunk elrejtőzni az Isten elől. Ez figyelmeztetés. 

- 4. Ugyanakkor számunkra ez örömhír, hiszen még a halál sem választhat el bennünket az Isten szeretetétől (Róma 8,31-32). 

- 5. Kicsit félelmetes ez az üzenet, hiszen egy kínzó nap után az emberben ott a kísértés, hogy jobb lenne „nem lenni”. 

Higgyük, hogy az élet Istene, csak jót készített övéinek, a halál pedig nem a lét, hanem az élet ellentéte. Köszönjük Urunk az életet.

Szerző: refdunantul  2014.12.06. 04:00 komment

süti beállítások módosítása