Isten kérdései tovább záporoznak, és EZEKBEN A KÉRDÉSEKBEN SZÓLAL MEG ISTEN VILÁGOS VÁLASZA Jób és mindnyájunk számára. – 1. Nem tételekben, hanem kérdésekben válaszol az Úr. Ez hirdeti, hogy Ő van, számon tart minket, és ne megérteni akarjuk Őt, hanem számoljunk mindenkor Ővele, kegyelmével, megváltó szeretetével. – 2. A kérdések most az állatvilággal kapcsolatosak.* Lám, az Úr ezeknek is teremtője, gazdája, gondozója. Mindegyiket felruházta olyan képeséggel az Úr, ami az ember számára elérhetetlen. Lám, még az éhségtől hozzá kiáltó, kóválygó, tisztátalan (3Mózes 11,13–19) hollófiókákról is az Úr gondoskodik. – 3. Hogyne gondoskodna akkor Jóbról, feddhetetlen, kegyelem alatt élő gyermekéről, és mindazokról, akiket Isten kegyelme arra méltatott, hogy őket megszólítsa, és azok érthetik szavát, valamint arra hagyatkozhatnak (Máté 6,26–27).**

1Korinthus 7,1–16

217. dicséret

Hozzáfűzés az igemagyarázathoz:

* – Vagyis ezek a kérdések a „végtelenségről”, a tengerről, az égboltozatról, csillagokról, a világosságról és a sötétségről, esőről és hóról vonatkozásukban átkerülnek az állatvilágra.

– Lám, az Úr ezeknek teremtője, gazdája, gondozója: az oroszláné, hollóé, zergéé, szarvasé, vadszamáré, zebráé, bölényé, struccé, lóé, az ölyvé és a sasé.

** „Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek megnyújtani életét csak egy arasznyival is?” (Máté 6,26–27)

Szerző: refdunantul  2017.07.26. 04:00 komment

süti beállítások módosítása