Olyan Urunk van, aki Jézus Krisztusban beteljesítette ígéreteit, majd ezeket az ígéreteket kiteljesíti rajtunk az Ő visszajövetelével. A beteljesedett és a kiteljesedő ígéretek közötti időszakban élünk mi ezen a földön. – 1. Isten ígéretei arra késztetnek bennünket a Lélek által, hogy Isten-félelemben éljünk, azaz rendben legyünk Istennel, aki rendezte a viszonyát velünk. Az Isten-félelem a gyakorlatban megtisztulást, folyamatosan feltisztuló életet jelent. Ez valójában a megszentelődés, amelyben egyre inkább az Úr tökéletes akaratához igazítjuk az életünket (1). – 2. Isten ígéretei arra késztetnek bennünket a Lélek által, hogy egyre nagyobb bizalmunk legyen a másik ember felé; legalább a közvetlen környezetünkben élők felé. Vagyis rendben legyünk egymással. Bizalmi válság kellős közepén élünk. Lám, Pál apostolt is meggyanúsították a Korinthusban gyűjtött adománnyal kapcsolatban (2-4).* – 3. Isten ígéretei arra késztetnek bennünket a Lélek által, hogy csordultig töltődjünk örömmel, vagyis rendben legyünk önmagunkkal (4).**

Eszter 5

276. dicséret

* A bizalom lényege, ahogy ezt Pál is megfogalmazza a korinthusiak felé, hogy felhagyunk minden gyanúsítgatással, és nemcsak elfogadjuk, hanem befogadjuk a másikat. Ezzel a bizalommal „lehetetlen” visszaélni.

** Aki ugyanis rendben van Istennel, a másik emberrel, és önmagával; akiben ezáltal csordultig van az öröm, mégpedig az Istentől való öröm, az tud másoknak is adni ezekből. Könyörögjünk, hogy Isten minél többünket formáljon át az Ő képére ezen a földtekén ilyenekké.

Szerző: refdunantul  2016.11.07. 04:00 komment

süti beállítások módosítása