Jézus Krisztus egész életében, kereszthalálában és feltámadásában bibliai próféciák teljesedtek be. Ez is bizonysága annak, hogy Jézus Krisztus a megígért Megváltó.* - Két gonosztevő között feszítik meg Jézust (32), azaz a mi Urunkat a bűnösök közé sorolták, ahogy ez meg volt róla írva az Ézsaiás 53,12-ben. Minden „átvitt" értelmezés nélkül mondhatjuk, hogy két gonosztevő minden embert jelképez, akik körülveszik az Urat.** - Amikor ecettel itatták, Jézus nem fogadta el a kábító italt (36), mert józan, tiszta elmével akart meghalni, mint engesztelő áldozat. Ez is prófécia beteljesedése (Zsoltárok 69,22).*** - A keresztre feszítésről, mint halálnemről is szólnak a próféták, olvassuk csak el a 22. Zsoltár 17. versét, vagy Zakariás próféta könyvének 12. fejezetéből a 10. verset, az Ézsaiás 53,5-ről nem is beszélve. Itt Ézsaiás próféta már hitbeli magasságokban emeli Jézus Krisztus halálát, miszerint Ő a mi fájdalmainkat hordozta, a mi vétkeink miatt törték össze, hogy az Ő sebei árán valóságosan meggyógyuljunk.**** 

Jeremiás 52,1-11

323. dicséret

* Néhány ilyen beteljesedett próféciát említek a mai igeszakaszt olvasva.

** - Az is prófétai igehely beteljesedése, hogy Jézust Jeruzsálemben feszítették keresztre (33), ahogy erre a Lukács 13,33-ban maga Jézus Krisztus is utal.

*** - Ugyancsak prófécia beteljesedése az a tény, amit a római katonák tesznek, miszerint sorsvetéssel osztoznak Jézus ruháin. Lapozzuk csak fel a 22. Zsoltár 19. versét.

**** Nem sorolom tovább a beteljesedett próféciákat. Ennyi is elég ahhoz, hogy belássuk Jézus Krisztus halálának páratlanságát, amelyet az Isten készített elő a mi megváltásunkért. 

Jézus Krisztus imádsága a kereszten értünk szól, akik a bűn által megkötözve sokszor nem tudjuk, hogy mit cselekszünk, mégis bocsánatot nyerhetünk (34). Jézus Krisztus értünk, bűnbocsánatunkért, üdvösségünkért való könyörgése, valamint engesztelő áldozata szintén prófécia beteljesedése (Zsoltárok 22,19). 

Áldott legyen az Isten kimondhatatlan ajándékáért (2Kor. 9,15).

Szerző: refdunantul  2014.12.19. 04:00 komment

süti beállítások módosítása